Attraktioner og seværdigheder omkring Henne Strand

Inde i landet væk fra Henne Strand findes hedelandskabet med skov og krat, som er skabt til lange gå- og cykelturer af afmærkede ruter. Fauna og flora er unikt i området. Det fredede egekrat ved Kjærgaard plantage er en af de få naturlige skove i området.

Mellem Henne og Houstrup ligger "Det blå Bjerg", Blåbjerg, som med sine 64 meter over havet er landets højest beliggende klit. "Bjerget" har sit navn, fordi det på afstand ligner et fjernt blåt bjerg. l klart vejr er der udsigt til store dele af det sydvestlige Jylland, og der er set hele 40 kirketårne fra udsigtspunktet.

Tag en tur til marskområdet syd for Blåvand, eller Tipperne syd for Ringkøbing Fjord og se de mange trækfugle der hvert år i foråret og efteråret raster i området.

Kvie Sø ligger i naturskønne omgivelser. Her er fred og ro, så man har mulighed for at koble af. Kvie Sø som området er opkaldt efter, er også stedets badestrand. Søen har sandbund, god vandkvalitet og er lavvandet, som gør den yderst velegnet til badning, specielt for mindre børn.

Hovborg ligger midt i mellem Vestkysten og Østkysten. Hovborg Ferieby, hvor DanCenter har sine feriehuse er beliggende i et smukt, roligt og børnevenligt område lige ned til Holme Å, hvor der er gode fiskemuligheder. Lige syd for Hovborg ligger den vidtstrakte Klelund Plantage, hvor der er rige muligheder for gode naturoplevelser.

Rabat til attraktioner
Når I er gæst hos DanCenter får I rabat til en lang række attraktioner og seværdigheder omkring Henne Strand og i resten af Danmark. Se mere her - Rabat til attraktioner.